Airport1

Air France vervoerde in juni 200.000 reizigers minder in vergelijking met vorig jaar

maandag 11 juli 2016

Zoals verwacht heeft de staking van de Franse piloten invloed gehad op de vervoerscijfers van Air France (KLM). In juni vervoerde Air France 200.000 reizigers minder, maar dankzij KLM en Transavia houdt het concern het passagiersverlies over juni nog beperkt.

Ondanks de stakingen werden er 8,3 miljoen passagiers vervoerd. Dit is een procent minder dan in juni 2015. De luchtvaartmaatschappij verwacht 40 miljoen schade te hebben geleden door de staking.

In juni vervoerden Air France en HOP! 4,3 miljoen passagiers, een jaar eerder waren dat er nog 4,5 miljoen. Deze daling wijt het bedrijf aan de vierdaagse staking in juni, die in Frankrijk voor problemen zorgde. Air France vervoerde vooral naar Azië minder passagiers, zo’n negen procent minder reizigers.

Redding door KLM en Transavia

Uiteindelijk redden KLM en Transavia de meubelen in juni. Transavia groeide met 19,4 procent naar 1,3 miljoen passagiers. Dit komt vooral door de uitbreiding van Transavia France en door de groei van de basis in München. Vorig jaar vervoerden ze nog 1,1 miljoen passagiers.

KLM vervoerde 2,7 miljoen passagiers. De grootste groei zat in de short- en medium haul sector en op de intercontinentale vluchten nam het aantal passagiers iets af. In totaal namen 863.000 passagiers een vlucht, in juni 2015 waren dat er nog 868.000. Maar de kortere vluchten maken dit verschil procentueel ruimschoots goed met een groei van 7,4 procent.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl