Aerobus 281166 960 720

Vueling dreigt wederom boete te krijgen vanwege annuleringen

dinsdag 5 juli 2016

Er hangt voor luchtvaartmaatschappij Vueling weer een boete boven het hoofd. Ditmaal vanwege de vele geannuleerde vluchten op de luchthaven van Barcelona de afgelopen dagen.

Vueling dreigt wederom een boete te krijgen vanwege annuleringen

Volgens verschillende media zijn er al sinds vrijdag 8000 reizigers gedupeerd door de annuleringen van de Spaanse budgetairline. Volgens onze gegevens was bijna 30 procent van de vluchten al vertraagd in de eerste vijf maanden van dit jaar. Met de annuleringen loopt dit alleen verder op, we zien inderdaad een stijging van het aantal probleemvluchten zowel met vertragingen als annuleringen.

Vueling op het matje geroepen

Vueling heeft zondag in een verklaring laten weten dat er extra personeel wordt ingezet en heeft haar spijt betuigd aan de passagiers. Door deze aanzienlijk grote problemen is de CEO van de luchtvaartmaatschappij op het matje geroepen bij de regering. “Vueling kan hier niet zomaar mee wegkomen”, stelde minister van transport Ana Pastor op een Spaanse radiozender. Volgens haar wordt dit geval vervolgd met een onderzoek wat kan leiden tot een flinke boete. Vueling heeft in 2004 al een miljoenenboete opgelegd gekregen, omdat de airline zich niet hield aan de vastgestelde slottijden (de tijd waarbinnen een vliegtuig mag opstijgen of landen op een luchthaven).

Vueling is verantwoordelijk voor ongeveer veertig procent van de vluchten op de luchthaven van Barcelona.

Vlucht geannuleerd?

Heeft u te maken gehad met een geannuleerde vlucht van Vueling ofwel van een andere airline? Dan heeft u wellicht recht op een schadevergoeding die kan oplopen tot 600 euro per persoon. Controleer hier uw vluchtgegevens en u weet direct of u recht heeft.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl