Landscape 644323 640

Ondanks staking gaan vluchten easyJet door

dinsdag 14 juni 2016

Ondanks staking gaan vluchten easyJet door

Volgens easyJet merken reizigers vandaag niks van de pilotenstaking van de vliegmaatschappij. Ondanks de staking gaan alle vluchten gewoon door, hoewel er lichte vertragingen zijn.

Arbeidsvoorwaarden

De piloten van easyJet, met Schiphol als standplaats, legden vanaf vanochtend om 6.00 uur voor acht uur lang het werk neer. De VNV heeft tot de actie opgeroepen omdat de arbeidsvoorwaarden van de piloten ondermaats zouden zijn.

Maar door stakingsbrekers uit andere landen in te zetten, gooit easyJet volgens Steven Verhagen, voorzitter van de VNV, olie op het vuur. “Nu vliegen ze de productie dicht met stakingsbrekers en lokken daarmee uit dat we naar langere en meer onverwachte onderbrekingen moeten grijpen de komende weken om easyJet te bewegen om tot en eerlijke cao voor de piloten in Amsterdam te komen.”

Controleer vluchttijden

De woordvoerder van easyJet geeft aan dat het voor klanten van easyJet verstandig is om hun vlucht te controleren voordat ze naar de luchthaven gaan. “Wij weten niet precies wat de VNV verder nog voor acties in de planning heeft.”

Compensatie aanvragen

Wanneer de staking uw vlucht heeft getroffen, kunt u hier checken of uw vlucht recht geeft op een compensatie.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl