Stakingen easyJet en Air France verwacht

donderdag 9 juni 2016

Er zijn wederom stakingen aangekondigd  van prijsvechter easyJet en Air France. Piloten van easyJet, die worden vertegenwoordigd door de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), gaan binnenkort actievoeren omdat easyJet geen moeite doet om tot een redelijk cao te komen. Piloten van Air France gaan staken tijdens het EK dat vrijdag begint, omdat ze het niet eens zijn met de bezuinigingsmaatregelen.

Stakingen easyJet en Air France verwacht

Wat betekent dit?

Reizigers die reizen van en naar Amsterdam kunnen te maken krijgen met lange vertragingen of annuleringen. De enige troost die passagiers hebben, is het verkrijgen van een compensatie waar zij recht op hebben voor de vertraging of annulering.

Vlucht vertraagd/geannuleerd – dit zijn uw rechten

In de Verordening 261/2004 staat dat passagiers die te maken hebben gehad met een geannuleerde vlucht of een vlucht die meer dan drie uur vertraagd is, recht hebben op een schadevergoeding. De

hoogte van de compensatie is gebaseerd of het aantal kilometers:

  • Vluchten tot en met 1.500 kilometer: € 250,-
  • Alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer: € 400,-
  • Alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer: € 600,-
  • Alle overige vluchten: € 600,-

Er zijn enige uitzonderingen op de wetgeving, de zogenoemde buitengewone omstandigheden. Een aangekondigde staking van het eigen personeel van een luchtvaartmaatschappij wordt echter niet gezien als een buitengewone omstandigheid. Wij raden u dus aan om een claim in te dienen!

Compensatie aanvragen

Wanneer de staking uw vlucht heeft getroffen, kunt u hier checken of uw vlucht recht geeft op een compensatie.