Airbus 90593 960 720

De strijd om de meeste passagiers vervoeren

maandag 30 mei 2016

Het is een ware budget-airline oorlog. Vliegtickets worden steeds goedkoper en er worden meer en meer passagiers vervoerd in het vliegtuig. Voorzieningen zoals keukens en toiletten sneuvelen bij deze ‘oorlog’ en dat allemaal zodat de prijsvechters de laagste prijs kunnen aanbieden. Wordt het comfort van reizen ook nog het slachtoffer in deze veldslag?

Lichtere stoelen, lagere kosten

easyJet neemt deze week een toestel in gebruik waar in plaats van 180 zitplaatsen, 186 stoelen zijn geïnstalleerd die voorzien zijn van een iPad-houder. Het bedrijf verzekert dat de stoelen niet smaller zijn, maar lichter en dat er ook geen beenruimte wordt weggekaapt. De ruimte wordt gecreëerd door het toilet achterin het vliegtuig weg te halen. Door lichtere stoelen te plaatsen, hoopt easyJet de kosten te kunnen besparen en de omzet te verhogen.

Airlines volgen met ombouwen

Niet alleen easyJet wil meer passagiers in het vliegtuig vervoeren, ook de Spaanse Vueling en de Hongaarse Wizz Air proberen het aantal passagiers te verhogen. Ryanair neemt het tot het uiterste. De prijsvechter wil in 2017 met de Boeing 737MAX200 200 passagiers gaan vervoeren. Deze heeft momenteel een capaciteit van 189 passagiers.

Goedkope vliegtickets

Op dit moment zijn ook de vliegtickets lager dan ooit. Dit komt door de groeiende capaciteit van de airlines, de sterke dollar en de lage olieprijzen. Ook de terroristische dreiging van de afgelopen tijd, heeft invloed op de prijzen van de tickets.

Wij als passagiers kunnen natuurlijk profiteren van deze strijd om de laagste prijs. Wil je de beste hacks weten voor de laagste vliegtickets? Lees dan onze travel hacks op Vlucht-Vertraagd.nl.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl