Tevredenheid passagiers over vliegreizen gestegen

zaterdag 28 mei 2016

Ondanks voorvallen als geen vloeistoffen meenemen en strengere controles vinden passagiers vliegen met het vliegtuig steeds leuker. Dit is gebleken uit een onderzoek van een onderzoek van de SITA Passenger IT Trends Survey.

Tevredenheid passagiers over vliegreizen gestegen

Dit jaar had 85 procent een prettige ervaring met vliegen ten opzichte van 80 procent vorig jaar. Het liefst houdt de passagier de controle zelf in handen. Het is makkelijker om zelf de tickets te boeken en dit wordt volgens het onderzoek gezien als één van de prettigste ervaringen tijdens het hele proces van reizen.

Meer controle over eigen reis

Dat de passagiers graag zelf de touwtjes in handen hebben, betekent dat zij processen als de paspoortcontrole, de veiligheidscontrole en het ophalen van de bagage minder prettig vinden. Hier bestaat de angst voor onverwachte verrassingen. SITA denkt hier een oplossing voor te hebben gevonden, namelijk: meer inzet van zelfbedieningstechnologie. Hierdoor zijn passagiers minder afhankelijk van het luchthavenpersoneel.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl