Grote groei in passagiers voor Air France-KLM

woensdag 11 mei 2016

Air France-KLM heeft dit jaar in de maand april nog meer passagiers vervoerd dan in april 2015. Door deze stijging zet de trend van meer passagiers van de afgelopen maanden zich voort. Ook Transavia brak hun record met een totaal aantal van 1 miljoen passagiers.

Grootste groei in korte vluchten

KLM vervoerde op hun vluchten in april 2016 in totaal 7,7 miljoen passagiers. Hiervan vervoerde KLM zelf 2,5 miljoen passagiers, wat in april nog 2,4 miljoen was. De Nederlandse tak noteerde een percentage van 5,5 procent groei. Samen met Air France en HOP! telde het aantal 6,7 miljoen ten opzichte van 6,5 miljoen passagiers vorig jaar. De stijging was het meest te merken in korte en semi-korte vluchten. Op de lange afstandsvluchten werd er vooral veel gevlogen naar het Caribisch gebied. Hier werden 5,3 procent meer passagiers vervoerd vergeleken met 2015.

Stijging van 28 procent voor Transavia

Van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen noteerde Transavia de grootste stijging van passagiers. Vorig jaar heeft de airline 810.000 passagiers vervoerd. Dit jaar april zijn dit er ruim 1 miljoen geweest, dit komt neer op een stijging van 28 procent. Dit kwam mede doordat de maatschappij in april een basis in Duitsland heeft geopend, waar direct passagiers naar werden vervoerd. Deze groei is ook te danken aan Transavia Frankrijk.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl