A380 1010801 960 720

Vlucht Eurowings 43 uur vertraagd vanwege technisch mankement

maandag 9 mei 2016

Op donderdag 5 mei heeft een vlucht van Eurowings een vertraging van 43 uur opgelopen van Phuket naar Keulen. Sinds dinsdagochtend zaten de 181 passagiers vast op de luchthaven van Phuket vanwege een technisch mankement.

Goede service om het goed te maken

Na de vertraging van bijna twee dagen werden de passagiers verwelkomd op Keulen met een uitgebreide catering en werden zij met de trein of met taxi’s naar hun woonplaatsen gebracht. Daarnaast worden zij ook financieel tegemoetgekomen: "Naast een voucher van 250 euro krijgt iedere passagier ook nog een compensatie van 600 euro", aldus een woordvoerder van de airline. Uitzonderlijk dat Eurowings haar passagiers zo tegemoet komt volgens belangenbehartiger Vlucht-vertraagd.nl, want normaliter moet er gestreden worden om gecompenseerd te worden.

Vaker problemen

De vlucht zou oorspronkelijk om 6.40 vertrekken vanuit Phuket, maar er werd een defect ondervonden in het toestel. Toen de passagiers uiteindelijk in het vliegtuig zaten, werd er wederom een technisch mankement ontdekt. De dochteronderneming van Lufthansa heeft wel vaker problemen met long haul vluchten. TUIfly Nederland heeft al een aantal keer vluchten van Eurowings moeten overnemen vanwege capaciteitsproblemen.

Vlucht vertraagd?

Wanneer een vlucht meer dan drie uur vertraagd is op basis van een technisch mankement heeft de passagier recht op een compensatie die op kan lopen tot 600 euro per persoon. Doorgaans zijn luchtvaartmaatschappijen niet zo coulant als Eurowings en betalen ze helemaal geen vergoeding uit. Vlucht-Vertraagd.nl kan helpen bij het verkrijgen van deze vergoeding. Check hier of u recht heeft op een schadevergoeding.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl