A380 1010801 960 720

Aantal vliegpassagiers dat onrust stookt neemt toe

donderdag 21 april 2016

Het aantal vliegpassagiers dat vorig jaar in 'Nederlandse' vliegtuigen en luchthavens de orde verstoorden is met 15 procent gestegen ten opzichte van 2013 blijkt uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Wangedrag wordt het meest vertoont op vluchten van en naar Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

In 2013 waren er 627 passagiers die voor onrust zorgden, dit aantal is gestegen naar 722 in 2015. Dit meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport. Het gaat hierbij om Nederlandse luchtvaartmaatschappijen. Niet alleen de onrust, ook het aantal mensen wat een potentieel risico vormt voor de vliegveiligheid neemt toe.

Agressief gedrag door drank en drugs

Het grootste deel van de incidenten (37 procent) betreft het niet volgen van aanwijzingen en agressief gedrag. Er wordt door 35 procent gerookt op lange vluchten en bij 28 procent van de gevallen ging het om overmatig drank- en drugsgebruik. Dit gaat vaak gepaard met het agressieve gedrag merkt de Inspectie op.

De meeste incidenten hebben plaatsgevonden op de vluchten van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland en van Nederland naar Spanje. Vijf incidenten waren zo ernstig dat het vliegtuig moest uitwijken naar een andere luchthaven.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl