Toronto 728459 960 720

Vliegverkeer België sinds woensdagmiddag stabiel

donderdag 14 april 2016

Het vliegverkeer in België zal vanaf vandaag weer helemaal op schema vliegen. Veel vluchten waren dinsdag en woensdag geschrapt vanwege een staking van de luchtverkeersleiders.

Sinds 15 uur volle capaciteit

Dinsdag besloten luchtverkeersleiding te gaan staken nadat er een akkoord was bereikt over een ontwerp sociaal akkoord. De luchtverkeersleiders waren het oneens met dit akkoord en reageerden hierop door zich massaal ziek te melden. Het gevolg hiervan was dat er dinsdag en woensdag 100 van de 420 vluchten werden geannuleerd of omgeleid op Brussels Airport. Sinds woensdagmiddag 15 uur draait de luchthaven weer op volle capaciteit, nadat de officiële vakbonden en ministers Peeters en Galant het personeel hadden opgeroepen om weer aan het werk te gaan.

Rechten bij staking

Een staking van de luchtverkeerdleiding valt onder overmacht en geeft daarom geen recht op een compensatie. Er is wel recht op de terugbetaling van het vliegticket en verzorging zoals een maaltijd, verfrissing of ik sommige gevallen een hotelaccomodatie.  

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl