Piloot laat vlucht vertragen voor favoriete copiloot

dinsdag 12 april 2016

Een 'kieskeurige' piloot van Air India liet zijn passagiers uren wachten omdat hij met zijn favoriete copiloot wilde vliegen. Het overkwam reizigers afgelopen woensdag 6 april op een Air India vlucht van Chennai naar Male die door het voorval een fikse vertraging opliepen.

Volgens Indiase media heeft de piloot vorige week ontslag genomen. Maar vanwege zijn opzegtermijn moet hij toch nog een paar vluchten uitvoeren. De piloot vroeg of hij op dezelfde vlucht geplaatst kon worden als zijn favoriete copiloot, maar vanwege een roosterprobleem kon dit niet. De piloot meldde zich vervolgens ziek.

Woensdag verscheen hij weer op de luchthaven met hetzelfde verzoek, maar ook dit verzoek kon niet worden uitgevoerd. Het schoot de man in het verkeerde keelgat en weigerde vervolgens op te stijgen. Het heeft twee uur geduurd voordat zijn bazen overstag gingen en de copilote vrijmaakten uit het rooster zodat ze met hem naar Male kon vliegen. Gevolg was dat de vlucht en daarmee de passagiers met uren vertraging op hun bestemming aankwamen.

Twijfelachtige reputatie

Air Inda heeft een twijfelachtige reputatie wat betreft vertragingen en annuleringen. Eerder dit jaar liep een vlucht vertraging op omdat twee stewardessen met elkaar op de vuist gingen. Een andere keer kwam de piloot gewoon niet opdagen. En weer op een andere vlucht werd het voltallige cabinepersoneel ineens in een ander toestel geplaatst omdat een vlucht met politici en rechters voorrang kreeg.

Geschreven door team Vlucht-Vertraagd.nl