Hoofddoek

Air France-stewardessen weigeren dragen van hoofddoek

maandag 4 april 2016

Over twee weken worden de lijnvluchten van Air France naar Teheran (Iran) na 7,5 jaar hervat naar aanleiding van aanpassingen in het nucleaire beleid van het land. Air France wil op deze vluchten een dresscode instellen voor stewardessen, maar deze weigeren dit. 

In Iran is het sinds 1979 wettelijk verplicht voor vrouwen om een hoofddoek te dragen. Air France wil het haar vrouwelijke medewerkers, wanneer zij naar Teheran vliegen, verplichten tijdens de vlucht een lange broek en een jasje te dragen. Daarnaast zouden deze stewardessen na aankomst op Teheran ook een hoofddoek moeten dragen. Veel stewardessen hebben zich na het bekendmaken van deze regel gemeld bij vakbond SNPNC. Volgens de Franse nieuwssite BFM TV zijn de vrouwelijke medewerkers van de luchtvaartmaatschappij fel tegen de voorschriften.

Air France stelt dat het bedrijf zich simpelweg aan de Iraanse wet moet houden. Overtreding van de voorschriften wordt dan ook bestraft. De vakbond wil dat het dienstdoen op vluchten naar Teheran op z'n minst vrijwillig wordt, om de stewardessen zo niets op te leggen.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl