Bagage

Luchtvaartmaatschappijen informeren niet goed over verhogen bagagetarieven

dinsdag 29 maart 2016

Het nieuwe zomerseizoen wordt door luchtvaartmaatschappijen gebruikt om de tarieven voor extra diensten te verhogen. Zo zijn de kosten voor ruimbagage gestegen met 20 tot 25 procent. Hoewel de airlines het verplicht zijn deze kosten duidelijk van tevoren te vermelden, gebeurt dat vaak niet.

Dit blijkt uit een vergelijking van de Telegraaf van all-in vliegtarieven vanaf Nederlandse luchthavens naar bestemmingen in Europa. De reiziger voelt zich vaak misleid door die verborgen toeslagen, stelt de Consumentenbond. “De luchtvaart zit op het randje van wat is toegestaan”, aldus de woordvoerster.

Het is voor luchtvaartmaatschappijen verplicht om onvermijdelijke kosten te vermelden. En volgens de Consumentenbond zijn grotere koffers (die dus niet als handbagage mee mogen op een vliegvakantie) wel degelijk noodzakelijk en daarmee onvermijdelijk. “De luchtvaart moet die kosten duidelijk communiceren.”

KLM verhoogde haar tarieven voor ruimbagage vorige week al.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl