Staking Franse luchtverkeersleiding veroorzaakt veel problemen vliegverkeer

maandag 21 maart 2016

Een grote staking bij de Franse luchtverkeersleiding zorgt opnieuw voor veel problemen. Reizigers die vandaag landen of vertrekken vanaf Schiphol kunnen hier mogelijk hinder aan ondervinden.

Afgelopen zondag 20 maart zijn 36 vluchten geannuleerd en ruim 80 vluchten liepen vertraging op. Dit meldt een woordvoerder van Schiphol. Ook vandaag (21 maart) verwacht Schiphol de hele dag nog hinder van de staking. Het betreft niet alleen de vluchten van en naar Frankrijk, maar ook andere Europese steden aangezien het toestel dat daarvoor nodig is, niet vertrekt vanuit Frankrijk.

Vluchten Eindhoven Airport ondervinden ook last

Ook Eindhoven Airport heeft last van de staking. Afgelopen zondag waren er 4 vluchten geannuleerd en 16 vertraagd. De staking duurt naar verwachting nog tot dinsdagochtend. Reizigers wordt daarom aangeraden om voor vertrek bij hun luchtvaartmaatschappij de actuele stand van zaken te checken. Dit kan via de website van Schiphol  en Eindhoven Airport.

Mogelijk recht op vergoeding

In principe wordt een staking van de luchtverkeersleiding als een buitengewone omstandigheid gezien, waardoor er geen recht is op compensatie voor gestrande reizigers. Wel dient de luchtvaartmaatschappij voor een vervangende vlucht en verzorging op de luchthaven te zorgen. Soms hebben passagiers wel recht op compensatie in dergelijke situaties. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een aangekondigde staking van het eigen personeel van een luchtvaartmaatschappij. Ook is er soms recht op compensatie als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is wegens een indirect gevolg van een staking.

Uiteraard is het altijd verstandig om compensatie te verhalen in dit soort situaties. Dien hier uw claim in.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl