KLM verhoogt tarieven ruimbagage

vrijdag 18 maart 2016

KLM zal per 22 maart de tarieven voor ruimbagage binnen Europa verhogen met vijf euro per koffer. Hiermee komt het nieuwe tarief uit op een bedrag van vijfentwintig euro per bagagestuk voor een enkele reis.

Het tarief van vijfentwintig euro geldt voor economy-reizigers die online hun ruimbagage boeken. Wanneer dit op de luchthaven wordt geboekt, betalen passagiers vijfendertig euro, wat ook uitkomt op een verhoging van vijf euro.

Flying blue-leden

KLM-leden van Flying Blue Ivory krijgen nu nog vijftig procent korting, maar per ingang van de nieuwe regeling wordt dit omgezet naar een korting van tien euro per koffer. Dit komt neer op een bedrag van vijftien euro per stuk. Silver-, Gold- en Platinum-deelnemers van Flying Blue mogen nog altijd twee stuks bagage gratis meenemen binnen Europa. Voor vluchten buiten Europa blijft het kostenvrij voor alle passagiers om ruimbagage mee te nemen.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl