Luchthaven zwanger

Zwangere vrouw met doktersverklaring geweigerd op vlucht

dinsdag 15 maart 2016

Een hoogzwangere vrouw is onlangs om veiligheidsredenen geweigerd op een vlucht van Tiger Air van Melbourne naar Sydney. De vrouw mocht op de heenreis, twee dagen eerder, echter wél mee op de vlucht.

De 30-jarige Aileen Chand wilde vorige week vrijdag van Melbourne naar Sydney vliegen om daar een paar vrije dagen te spenderen. Chand zat toen in de 34ste week van haar zwangerschap. Dit vormde geen probleem, aangezien zij een certificaat van haar dokter had waarin stond dat ze mocht vliegen.

Twee dagen later geweigerd

Toen ze twee dagen later terug wilde vliegen naar Melbourne werd Chand echter geweigerd op de vlucht. Ze zat inmiddels in haar 35ste week, en Tiger Air heeft als beleid dat vrouwen tot en met de 34ste zwangerschapsweek mogen vliegen. Hierdoor moesten Chand en haar zoontje twee uur in een bushokje doorbrengen voordat ze door familie konden worden opgehaald. “Ik raakte volkomen over de kook, ik kan niet rijden en reis nooit alleen”, vertelt ze aan de Australische nieuwssite Seven News.

'Personeel deed niets fout'

Volgens Tiger Air heeft het personeel de regels correct toegepast. “Ons zwangerschapsbeleid schrijft voor dat reizigers vanaf de 30ste week van hun zwangerschap een medisch attest nodig hebben. Vanaf week 35 is vliegen bij ons niet meer toegestaan. Alle vliegtuigmaatschappijen hebben andere regels, daarom is het belangrijk dat je op de website even checkt hoe het zit.”

Tiger Air heeft besloten alle kosten terug te betalen die Chand heeft gemaakt.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl