Goedkopere ‘Basic Class’ nieuwe optie op Amerikaanse vluchten

maandag 14 maart 2016

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American en United Airlines introduceren een goedkopere klasse op hun vluchten. Met de nieuwe ‘Basic Class’ kunnen passagiers nog voordeliger reizen dan met de economy klasse.

Met een basic classticket kunnen passagiers geen stoelnummer reserveren. Daarnaast kan het ticket niet geüpgraded, geannuleerd of veranderd worden. Volgens de maatschappijen zijn de tickets bedoeld om de concurrentie aan te gaan met Amerikaanse prijsstunters zoals Spirit en Frontier. Deskundigen denken echter dat de maatschappijen de basic class zo onaantrekkelijk mogelijk willen maken om consumenten zo te stimuleren een duurder economy ticket te kopen.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl