Airplane 1163713 960 720

Vrouw verstopt kind in handbagage op Air France-vlucht

vrijdag 11 maart 2016

Op een Air France-vlucht van Istanbul naar Parijs is maandagavond een verstekeling gevonden. Een vierjarig meisje zat verstopt in de handbagage onder de stoel van een vrouw

Midden in adoptieproces

De vrouw is gearresteerd omdat zij het vierjarige kind in haar handbagage had verstopt en had meegenomen in het vliegtuig. Het was de vrouw al eerder verboden om het kind het land mee uit te nemen. Het meisje komt uit Haïti en zat middenin een adoptieproces. De vrouw wilde het meisje meenemen naar Frankrijk, waar zij woont.

Beweging in handbagage

De vrouw had haar vlucht omgeboekt zodat zij langs andere bewakers zou komen. Eenmaal aan boord verstopte zij haar handbagage onder een stoel met een deken eroverheen. Dit bleef onopgemerkt totdat het meisje halverwege de vlucht naar de wc moest en begon te bewegen in de tas. Dit werd opgemerkt door andere passagiers. Toen de vrouw het meisje eenmaal uit de tas had gehaald, reageerden medepassagiers geschokt. Het cabinepersoneel schakelde na de onthulling de autoriteiten in.

Na aankomst in Parijs is de vrouw opgepakt. Inmiddels is zij echter weer vrijgelaten en is er besloten om geen aanklacht in te dienen. Of het meisje nu in Frankrijk mag blijven, is nog onbekend.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl