Public toilet 548409 960 720

Zelfreinigend systeem voor vliegtuigtoiletten

maandag 7 maart 2016

Boeing heeft een concept ontwikkeld voor toiletten die zichzelf reinigen. Hiermee wil de vliegtuigbouwer ervoor zorgen dat de afkeer onder passagiers voor veelgebruikte wc’s vermindert.

Handsfree toiletbezoek

In dit nieuwe systeem wordt een toilet tussen twee wc-bezoeken in gedesinfecteerd door middel van onschadelijke uv-verlichting, die bacteriën doodt. Dit alles duurt slechts drie seconden. 

De nieuwe slimme wc zet de wc-bril zelf omhoog en omlaag en stelt de gebruiker onder andere in staat de deuren te openen zonder de handen te gebruiken. Boeing werkt daarnaast aan een kraan, zeeppomp, vuilnisemmer, toiletdeksel en een handdroger die niet aangeraakt hoeven te worden. Jeanne Yu, verantwoordelijk voor milieuprestaties bij Boeing, meldt dat sommige van deze mogelijkheden al gebruikt worden. “Gecombineerd met het nieuwe uv-sanitair zijn passagiers nog beter beschermd tegen bacteriën, waardoor de vliegervaring nog beter wordt.”

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl