Blue 2806 960 720

Minder Nederlandse toeristen naar Turkije

vrijdag 4 maart 2016

De Nederlandse vakantieganger kiest minder snel voor een vakantie naar Turkije. Dit vanwege de angst voor terrorisme. Het aantal boekingen naar de Turkse Rivièra ligt zo’n 30 procent lager, vergeleken met vorig jaar.

Griekenland ook minder populair

De daling in vakantieboekingen naar Turkije blijkt uit cijfers van het AD die opgevraagd zijn bij reisbureaus TUI, Corendon, Thomas Cook en brancheorganisatie ANVR. Naast Turkije is ook Griekenland in populariteit gezakt. In januari werden er 20 procent minder vakanties geboekt naar Griekse eilanden. Vooral Kos en Lesbos zijn minder geliefd vanwege de vele vluchtelingen die daar per boot aankomen.

Op vakantiebestemmingen met een veilig imago, zoals de Algarve, Mallorca, Kroatië en Ibiza is het toerisme juist gestegen. Daar komen ze nu zelfs hotelkamers tekort. In januari dit jaar werden er ruim de helft meer vliegtickets naar Spanje geboekt dan vorig jaar.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl