Sky 208327 960 720

Sancties luchtvaartmaatschappijen voor onveilige vliegroutes

woensdag 2 maart 2016

De Tweede Kamer wil sancties opleggen aan luchtvaartmaatschappijen die niet duidelijk zijn over het gevaar van conflictgebieden waar zij overheen vliegen. Maatschappijen die hier wel rekening mee houden, moeten juist beloond worden. Dit voorstel werd positief ontvangen in de Tweede Kamer tijdens een debat over de MH17-ramp dinsdagavond.

Burgerluchtvaart veiliger

Een meerderheid van coalitiepartijen en oppositie hoopt dat de burgerluchtvaart met de maatregel veiliger zal worden. Op het voorstel, dat dinsdagavond tijdens een debat over de MH17-ramp werd besproken, werd instemmend gereageerd door de coalitiepartijen en de oppositie. Staatssecretaris van de luchtvaart Sharon Dijksma benadrukte dat ze vooral “positieve prikkels” wil stimuleren.

Meer inzicht in vluchtroutes

De Kamer wil het liefst dat alle airlines een zogenoemd gecertificeerd veiligheidsmanagementsysteem hebben, wat vastlegt welke keuzes een maatschappij maakt bij het vliegen over conflictgebieden. ‘Passagiers weten dan beter waar ze aan toe zijn’, zegt VVD-Kamerlid Han ten Broeke.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl