Passport 315266 640

Man (21) komt door douane met paspoort vriendin

maandag 29 februari 2016

Man (21) komt door douane met paspoort vriendin

Een 21-jarige man uit Engeland ging op een vriendenvakantie en nam per ongeluk het verkeerde paspoort mee. Verbazingwekkend genoeg kwam hij er gewoon mee door de douane.

“Hoe kan ik doorgaan voor een kleine brunette? Ik was echt in shock”, vertelt de 21-jarige Josh Reed aan de Lad BibleJosh werkt als uitsmijter en is groot, breed, kaal en heeft een baard. Zijn vriendin is precies het tegenovergestelde: klein, slank en met lang haar. Daarnaast lijken hun namen ook niet op elkaar. Zijn vriendin heet namelijk Sophie Watkins.

Nergens tegengehouden

Josh kon gerust het vliegtuig pakken met het paspoort van zijn vriendin en werd nergens tegengehouden. Dit verbaasde hem zo dat hij besloot de Britse pers in te lichten. Ryanair, de maatschappij waar Josh mee vloog, zegt dat een personeelslid ‘een fout beging’ tijdens het inchecken. “Maar het is natuurlijk ook de verantwoordelijkheid van de passagier om de juiste documenten bij zich te hebben”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Op de terugweg identificeerde Josh zich wel met zijn eigen paspoort, opgestuurd door zijn vriendin.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl