A380 1010801 960 720

Vanaf deze zomer goedkoop vliegen naar de VS

vrijdag 22 januari 2016

Lowbudgetairlines proberen al jaren ticketprijzen naar de Verenigde Staten tegen lage prijzen op de markt te krijgen, maar tot op heden niet met succes. Wow Air, een IJslandse maatschappij, is het nu wel gelukt om vliegtickets naar Amerika goedkoop aan te bieden, namelijk voor nog geen 200 euro. De nieuwe prijzen gaan in in juni van dit jaar. 

Honderden euro’s goedkoper

Wow Air, een luchtvaartmaatschappij die drie jaar geleden is opgericht door de IJslandse miljonair Skúli Mogensen, is met haar tickets naar de VS honderden euro’s goedkoper dan KLM, schrijft Het Parool. Retourtickets van Schiphol naar San Francisco en Los Angeles voor vluchten vanaf juni worden voor minder dan 400 euro aangeboden. Er moet alleen wel worden overgestapt in IJsland.

Rechtstreekse routes

Veel Europese budgetmaatschappijen gaat dit voorbeeld volgen. Germanwings, de dochteronderneming van Lufthansa, gaat vluchten aanbieden vanaf Keulen naar vakantiebestemmingen als de Caraïben, Azië en Zuid-Afrika. Luchtvaartmaatschappij Norwegian pendelt al voor 370 euro rechtstreeks van Gatwick naar New York. De airline heeft plannen om ook vanuit andere Europese steden deze rechtstreekse routes uit te voeren.

Hoe goedkoop de vliegtickets daadwerkelijk zijn voor de reiziger, kan nog wel variëren. Op dit moment kan er bij de prijsvechters alleen nog maar uit enkele data gekozen worden voor trans-Atlantische reizen. Op afwijkende data lopen de prijzen weer aardig op.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl