Sketch 450633 960 720

Vliegtuig met afneembare cabine voor noodsituaties

donderdag 21 januari 2016

Een Oekraïense uitvinder heeft een vliegtuig ontworpen met afneembare cabine. In geval van nood kan het onderste gedeelte van het vliegtuig (inclusief bagageruim) los worden gekoppeld. Het afneembare gedeelte kan dan landen door middel van parachutes en luchtkussens.

Meer betalen voor meer veiligheid

Tatarenko Vladimir Nikolaevich vertelt aan The Independent dat hij drie jaar aan dit model heeft gewerkt. 95% van de mensen die hij ondervraagd heeft, heeft aangegeven meer te willen betalen voor een vlucht met zijn ontwerp. Overigens heeft hij niet laten weten hoeveel mensen hij heeft ondervraagd.

Het ontwerp van de Oekraïner brengt wat vragen met zich mee, namelijk; waar gaan de piloten heen als de cabine al is losgekoppeld en verandert de cabine niet te veel aan het laadvermogen van het vliegtuig. De uitvinder heeft nog geen antwoorden op deze vragen.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl