Qantas voor derde keer op rij veiligste airline

donderdag 7 januari 2016

Qantas is opnieuw de veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van Airlineratings.com. De website doet sinds 2013 onderzoek naar de veiligste airline van dat jaar en maakte eerder deze week haar voorspellingen voor 2016 bekend.

De Australische airline staat voor de derde keer op nummer één in de lijst en dat is mede door deze opmerkelijke prestatie; ze hebben sinds de komst van het vliegreizen geen dodelijke slachtoffers gehad. Ook Nederland mag trots zijn, KLM staat op nummer drie in de top-20.

De lijst met de twintig veiligste luchtvaartmaatschappijen is een resultaat van een onderzoek naar 407 airlines wereldwijd. Bij dit onderzoek wordt er op punten gelet als de operationele historie en bijgehouden incidentenregistraties.

Top-20 veiligste airlines

1. Qantas

2. American Airlines

3. KLM

4. Singapore Airlines

5. Air New Zealand

6. Eva Air

7. Virgin Australia

8. United Airlines

9. Emirates

10. Lufthansa

11. Japan Airlines

12. All Nippon Airways

13. Hawaiian Airlines

14. Etihad Airways

15. Virgin Atlantic

16. Alaska Airlines

17. Cathay Pacific Airways

18. Finnair

19. Scandinavian Airline System

20. Swiss

Qantas, een van de oudste airlines, zijn in de 95 jaar dat zij bestaan altijd voorloper geweest op het gebied van veiligheid. De luchtvaartmaatschappij wordt dan ook gezien als de meest ervaren airline in de industrie.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl