Airport 690556 960 720

Meeste vertragingen Britse luchthavens in december

dinsdag 22 december 2015

December is volgens de Association of British Travel Agents (ABTA) de maand met de meeste vluchtvertragingen van het jaar op Britse luchthavens.

De Daily Mail meldt dit afgelopen zondag. Zo’n 3,5 miljoen mensen hadden een kwartier vertraging met hun vlucht en bijna 100.000 reizigers hadden te kampen met een vertraging van drie uur of meer. Dit blijkt uit cijfers van december vorig jaar, die de ABTA heeft onderzocht. Vooral het vliegveld Londen Gatwick heeft erg veel te maken gehad met vluchtvertragingen. Op de tweede en derde plek staan Bristol Airport en Liverpool John Lennon Airport.

Vergoeding bij vertraging

Bij meer dan drie uur vertraging hebben vliegpassagiers recht op een schadevergoeding. Veel passagiers zijn echter niet op de hoogte van hun rechten, omdat ze onvoldoende worden geïnformeerd door de betreffende luchtvaartmaatschappijen. ABTA meldt dat het nog frustrerender is dat er in de decembermaand meer vertragingen zijn dan normaal, omdat veel mensen ervoor kiezen om vlak voor, tijdens, of na de feestdagen te gaan reizen.

Heeft u te maken gehad met een vluchtvertraging van meer dan drie uur? U heeft dan mogelijk recht op een compensatie die kan oplopen tot €600 per persoon. Check hier uw vlucht.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl