Ski 679865 960 720

Wintersporters onvoorbereid op vakantie

woensdag 16 december 2015

Mensen die op wintersport gaan, doen dit vaak zonder enkele voorbereiding, blijkt uit onderzoek. De meeste skiërs en snowboarders oefenen helemaal niet voordat ze naar de pistes reizen. Dit leidt tot onnodige blessures.

Dit hebben TNS Nipo en Zilveren Kruis onderzocht onder 1155 wintersporters. Van de wintersporters zegt 53 procent zich niet fysiek voor te bereiden en bij de jongeren is dit zelfs 59 procent. Dit heeft als gevolg dat er jaarlijks honderden pistegangers met botbreuken of blessures terugkomen.

"Een week wintersporten vraagt vaak meer van je lichaam dan je denkt. Ook als je al sport, is een goede voorbereiding voor wintersport noodzakelijk'', aldus fysiotherapeut Beate Dejaco van Sport Medisch Centrum Papendal. "Skiën en snowboarden zijn intensieve sporten die veel van je lichaam vragen. Je gebruikt spieren die je normaal misschien niet of nauwelijks traint."

Goed voorbereid op wintersport? Lees onze praktische tips om uzelf klaar te maken voor de skivakantie.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl