Airbus 90593 960 720

Track and trace-systeem voor toestellen easyJet

donderdag 10 december 2015

Lowbudgetmaatschappij easyJet heeft ogenschijnlijk afgekeken bij PostNL, want passagiers die met de maatschappij vliegen kunnen voor vertrek voortaan het betreffende vliegtuig traceren via een track and trace-systeem. Deze functie maakt het ook mogelijk voor vrienden en familie om de vlucht te volgen.

Van zo’n 240 vliegtuigen van easyJet is de GPS-informatie opgeslagen in het systeem van flighttracker Flightradar24. Deze heeft speciale software ontwikkeld voor de airline. Gebruikers van de app hebben sinds vorige week een extra functie in beeld waarmee de exacte locatie van het toestel te vinden is. Daarnaast is er nog aanvullende informatie af te lezen, zoals het type toestel, de route, de snelheid, de afstand die is afgelegd en de afstand die nog moet worden gevlogen.


Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl