The suitcase 811122 960 720

Airlines VS op vingers getikt voor niet vergoeden beschadigde bagage

vrijdag 4 december 2015

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen moeten volgens de wetgeving passagiers compenseren wanneer hun bagage beschadigd raakt tijdens de reis. Deze wetgeving wordt echter niet gevolgd. De airlines zijn daarom nu op de vingers getikt door het ministerie van Transport.

De wet schrijft voor dat schade aan handgrepen, wielen, ritsen, riemen en andere onderdelen van de koffer moet worden gecompenseerd door de luchtvaartmaatschappij. Deze wet wordt echter door de airlines aan de laars gelapt, bleek uit een inspectie. Dit was aanleiding voor het ministerie van Transport om de Amerikaanse maatschappijen aan deze wetgeving te herinneren.

De inspectie bestond uit een controle op zestien verschillende luchthavens. Uit dat onderzoek kwam onder meer naar voren dat de airlines lang niet alle aangiftes accepteren. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen moeten hoe dan ook de aangiftes aannemen, zelfs als ze de oorzaak van de schade niet kunnen achterhalen. Indien de airlines de wetgeving niet gaan opvolgen zullen er mogelijk sancties volgen. Het ministerie heeft hen tot 9 januari de tijd gegeven om hun beleid aan te passen. 

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl