Airplane 744863 960 720

Overeenstemming cao grondpersoneel Lufthansa

dinsdag 1 december 2015

Na maanden van stakingen en duizenden geannuleerde vluchten wegens onvrede met de nieuwe cao, is er nu eindelijk een einde gekomen aan een roerige periode bij Lufthansa. Zaterdag 28 november is er een cao-akkoord gekomen voor het grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij.

Te hoge personeelskosten

Lufthansa ligt al geruime tijd in de clinch met haar piloten en cabine- en grondpersoneel over de bezuinigingen. De luchtvaartmaatschappij heeft de afgelopen anderhalf jaar te kampen gehad met duizenden geannuleerde vluchten, wat Lufthansa tientallen miljoenen euro’s heeft gekost. Door te snijden in de personeelskosten zou de maatschappij onder andere meer vliegtuigen kunnen inzetten, wat 5000 nieuwe arbeidsplaatsen zou opleveren, aldus topman Carsten Spohr vorige week. Het personeel zag dit echter niet zitten.

De luchtvaartmaatschappij is na nieuw overleg nu toch eindelijk tot een akkoord gekomen met vakbond Verdi over het nieuwe cao voor het 33.000 tellende grondpersoneel. Het akkoord bestaat uit een eenmalige uitkering van 2250 euro, een loonsverhoging voor het jaar 2016, een verhoging voor 2017 van 2,2 procent en er zijn afspraken gemaakt over de pensioenen.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl