Flessen drank op Britse vliegvelden voortaan verzegeld wegens incidenten

woensdag 25 november 2015

In het afgelopen jaar zijn er veel incidenten in vliegtuigen geweest door dronken passagiers, voornamelijk tijdens vluchten van Britse luchtvaartmaatschappijen. Daarom treffen de airlines en airports maatregelen om het aantal dronken passagiers te reduceren.

De winkels op de vliegvelden van Manchester en Glasgow gaan hun flessen alcohol is gesealde zakken verkopen. Deze maatregel maakte Brits parlementslid Robert Goodwill maandag bekend. Meerdere luchtvaartmaatschappijen deelden hun zorgen over de incidenten met dronken passagiers met de overheid.

Er zijn al meerdere passagiers aangehouden voor het schoppen van onrust tijdens vluchten. Eerder deze week probeerde een mannelijke passagier tijdens een vlucht van British Airways de vliegtuigdeur te openen. Flessen drank voortaan in zakjes verpakken die lastig open zijn te krijgen, is een van de maatregelen die de overheid stelt om zulke incidenten tegen te gaan.

Veel passagiers beginnen hun vakantie met een drankje op het vliegveld, of dit nu zeven uur in de ochtend is, of zeven uur in de avond. Heeft het vliegtuig vertraging dan blijft het niet bij één drankje en dit heeft als gevolg dat passagiers dronken het vliegtuig instappen, stelt Goodwill. Daarnaast vindt het parlementslid dat ook het schenken van alcohol aan boord heroverwogen moet worden.

“Ons doel is om te verzekeren dat vliegen een veilige en leuke ervaring is voor onze reizigers en dat het vliegen niet slecht eindigt door een paar nalatige passagiers”, aldus het parlementslid.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl