Air travel 396940 640

Agressieve man bijt medepassagier en overlijdt tijdens vlucht

maandag 19 oktober 2015

Een 24-jarige passagier is op zondagnacht overleden op een vlucht van Aer Lingus van Lissabon naar Dublin nadat hij een woedeaanval kreeg en dit afreageerde op een medepassagier. Mogelijk waren er drugs in het spel. 

De vlucht moest een noodstop maken omdat het agressieve gedrag van de passagier uit de hand liep. De passagier werd om een onbekende reden woedend en begon zijn medepassagier te bijten. De agressieve man werd door de bemanning in bedwang gehouden en werd hierbij onwel. Het vliegtuig maakte een landing in Cork vanwege dit medische noodgeval. Dit meldt de krant Irish Mirror.

Tegen de tijd dat het vliegtuig aan de grond was gezet, was de dader zijn bewustzijn verloren en overleden. De gebeten medepassagier is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De passagiers van de volgeboekte vlucht werden verhoord door de politie. Het is nog onduidelijk waaraan de man is overleden. Dit zal door autopsie duidelijk moeten worden. 

De reisgenote van de man is gearresteerd en haar bagage is doorzocht. Hieruit bleek dat zij amfetamine in haar bagage had zitten. Ze wordt verdacht van drugssmokkel en de substantie wordt verder onderzocht. Alle 170 passagiers zijn uiteindelijk in bussen naar Dublin gebracht.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl