Airport 923970 640

Italiaan doet bommelding om vlucht niet te missen

maandag 5 oktober 2015

Een 46-jarige zakenman uit Palermo nam drastische maatregelen voor zijn vlucht van Turijn naar Rome. Hij dreigde deze te missen en gaf daarom een bommelding door om de vlucht te vertragen.Het vliegtuig stond klaar om te vertrekken toen de telefonische melding binnenkwam. De anonieme beller meldde dat hij twee Arabieren had horen praten over het plaatsen van een bom in het betreffende vliegtuig. De luchtvaartautoriteiten namen de melding serieus en evacueerde het vliegtuig direct. Dat meldt The Independent.

Alle bagage van de passagiers werd onderzocht, maar hieruit bleek dat er geen directe dreiging was. Het toestel kon daarom na 2,5 uur vertraging alsnog vertrekken.

De anonieme melder zat overigens niet aan boord: het kostte de politie weinig moeite om te achterhalen dat hij de bommelding had doorgegeven. Toen de Italiaan op het vliegveld arriveerde, werd hij direct gearresteerd en heeft een nacht in de cel doorgebracht.

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl