Airplane 744863 640

Klacht bij Europese Commissie over Lufthansa-toeslag

woensdag 16 september 2015

Een aantal online reisbureaus heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie over de nieuwe toeslag die Lufthansa Group heeft doorgevoerd. Deze toeslag wordt gerekend wanneer er vluchten buiten Lufthansa Group worden geboekt.De nieuwe toeslag van zestien euro werd op 1 september door Lufthansa geïntroduceerd. De luchtvaartmaatschappij lijdt al langer onder de concurrentie van prijsvechters als Ryanair. Via deze weg probeert Lufthansa de begroting op orde te krijgen.

Volgens ETTSA, een organisatie die de belangen van Europese online reisbureaus zoals Expedia beschermt, is de toeslag in strijd met de huidige Europese wetten.

Websites waar de prijzen van boekingen worden vergeleken en waar tickets worden verkocht, kosten Lufthansa Group per jaar zo’n 100 miljoen euro. Dit stelde het bedrijf in juni, toen de nieuwe toeslag werd aangekondigd.

De Europese Commissie is op het moment al bezig met een soortgelijke klacht over fysieke reisbureaus. 

Geschreven door Team Vlucht-Vertraagd.nl