Airplane 744876 640

Ryanair verliest rechtszaak vluchtvertraging: claimen mag tot zes jaar

donderdag 27 augustus 2015

Ierse budgetmaatschappij Ryanair heeft recent een rechtszaak verloren die impact kan hebben op miljoenen luchtvaartpassagiers. De luchtvaartmaatschappij was in verweer gegaan tegen een eerdere Britse uitspraak, die bevestigde dat claims voor vertraagde en geannuleerde vluchten in het Verenigd Koninkrijk tot zes jaar na de vluchtdatum kunnen worden ingediend. Volgens Ryanair was dit in strijd met hun algemene voorwaarden. De rechter besloot onlangs dat de airline de rechten van passagiers niet op deze manier mag inperken.Claimen voor vluchtvertraging mag tot zes jaar

Ondanks de uitspraak van de Britse hooggerechtshof van vorig jaar probeerde Ryanair de rechten van passagiers te ondermijnen door op een clausule te wijzen in hun algemene voorwaarden. De clausule zou betekenen dat wanneer passagiers de algemene voorwaarden zouden accepteren, zij automatisch zouden toezeggen op het limiet van twee jaar.

De arrondissementsbank van Manchester heeft echter tegen dit verzoek geoordeeld omdat de luchtvaartmaatschappij niet zomaar deze limitatie kan afdwingen. Ryanair moet nu compensatie uitbetalen van omgerekend 4,9 miljoen euro.
Heeft u te maken gekregen met een vertraagde of geannuleerde vlucht van Ryanair? Dan heeft u misschien wel recht op een compensatie. Door hier te klikken kunt u er gemakkelijk achter komen hoeveel u kunt claimen. Dit geldt ook voor vluchten die niet in het Verenigd Koninkrijk hebben plaatsgevonden.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl