Parasol

Parkeerdienst Schiphol met auto’s naar de McDonalds

dinsdag 9 juni 2015

Qube Valet en P7-zelfparkeren, de particuliere Schiphol-parkeerdiensten, gebruikten de auto’s van klanten voor verschillende privéritjes. Zo reed het personeel met een van de auto’s naar de McDonalds en gebruikten ze een andere auto als pendelbus voor klanten. Dit ontdekte het televisieprogramma Groeten van Max.

Het tv-programma ging op onderzoek uit nadat ze van verschillende vakantiegangers mysterieuze snelheidsboetes ontvingen. “Er zitten uitschieters tussen van 150 tot 180 kilometer per uur. De auto’s staan ook niet in een bewaakte stalling, maar ergens in een woonwijk in Amsterdam-West”, aldus Taco Zimmerman van Tavula Media, dat Groeten van MAX produceert. Daarnaast stonden er bij dezelfde vakantiegangers ook extra verreden kilometers op de teller.

De eigenaar van beide parkeerdiensten, Robert-Jan Buijtelaar, ontkent alles en dreigt naar de rechter te stappen als de uitzending wordt doorgezet. Verder geeft hij aan de betrokken werknemers te herkennen en direct te zullen ontslaan. De parkeerdiensten van Buijtelaar zijn geen onderdeel van de officiële parkeerdiensten van Schiphol.

Het programma werd gisteravond uitgezonden op NPO 1 om 20:30.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl