Malaysia airlines

Malaysia Airlines verandert naam als onderdeel reorganisatie

woensdag 27 mei 2015

Luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines verandert haar naam. Daarnaast krijgen de vliegtuigen een geheel nieuwe look. Het luchtvaartbedrijf wil een nieuwe start maken om zo uit de rode cijfers te komen en de crashes van het afgelopen jaar van zich af te schudden. Het is de bedoeling dat Malaysia Airlines herboren uit deze grote reorganisatie komt.

Naast haar nieuwe naam neemt de luchtvaartmaatschappij ook afscheid van een derde van haar 20.000 medewerkers; dit is nodig om uit de rode cijfers te komen. Het luchtvaartconcern zucht onder de gevolgen van jarenlange snijdende concurrentie en de crashes van het afgelopen jaar.

Vliegtuigcrashes

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween op 8 maart 2014. Het toestel raakte op weg van Kuala Lumpur naar Peking spoorloos, met 239 passagiers aan boord. Het toestel is nooit teruggevonden.

Daarnaast werd op 17 juli 2014 vlucht MH17 op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur uit de lucht geschoten. Hierdoor kwamen 298 mensen, onder wie 196 Nederlanders, om het leven.

malaysia airlines

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl