Beachie

Meer rechten voor reiziger die online boekt

vrijdag 8 mei 2015

Afgelopen dinsdag (5 mei 2015) sloten het Europees Parlement en de EU-lidstaten een informeel akkoord over de rechten en plichten van reizigers bij bijvoorbeeld natuurrampen of als een touroperator failliet gaat.

Passagiers die online een pakketreis boeken krijgen met de nieuwe regels dezelfde rechten als klanten van reisbureaus. Zo moet de touroperator in het geval van een ‘onvoorziene en onvermijdelijke’ gebeurtenis zoals een natuurramp of aanslag waarbij de reiziger niet op tijd naar huis kan, voor drie dagen het verblijf betalen.

De afspraken moeten nog worden goedgekeurd door het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie. De vorige wetgeving dateert nog uit 1990 en sindsdien is het aantal goedkope vluchten en online verkopen flink toegenomen. Overigens staat deze wetgeving geheel los van de wetgeving voor vliegpassagiers bij vluchtvertragingen, annuleringen en overboekingen.

beachie

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl