Passagiers

Beveiligers vliegveld ontslagen wegens betasten passagiers

maandag 4 mei 2015

Op het vliegveld van Denver zijn twee beveiligers ontslagen. De vrouwelijke beveiliger selecteerde knappe mannelijke passagiers zodat haar mannelijke collega bij het fouilleren hun edele delen kon vastpakken. Dit is minimaal zo’n 12 keer gebeurd.

De ‘grijper’ vroeg zijn collega de knappe mannen die door de scanner liepen apart te nemen voor een extra fouilleercontrole. De vrouw deed dit door op de machine in te stellen dat er een vrouw doorheen liep in plaats van een man. Hierdoor gaf het apparaat een foutmelding.

In november kwam de zaak aan het licht doordat iemand een anonieme tip gaf. Deze kwam terecht bij de Transportation Security Administration van het vliegveld en zij stelden hierop een onderzoek in. Hieruit bleek hoe de medewerkers hun selectie toepasten.

De dader bevoelde passagiers met zijn volle hand in het kruis en op de billen. Dit is onder de richtlijnen nadrukkelijk verboden.

De vrouwelijke beveiliger bekende tijdens een verhoor al snel haar daden en het tweetal is direct ontslagen.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl

passagiers