Snelweg

Betere bereikbaarheid Eindhoven Airport kost miljoenen

vrijdag 24 april 2015

De komende jaren moet Eindhoven Airport beter en sneller bereikbaar worden met de auto en het openbaar vervoer. Hiervoor is ruim 80 miljoen euro begroot.

De rijksoverheid neemt van dit bedrag 40 miljoen voor haar rekening. De provincie Noord-Brabant betaalt bijna 21 miljoen en onder meer de gemeente Eindhoven steekt ruim 16 miljoen in het project. De luchthaven zal zelf zo’n 3 miljoen euro besteden. Dit lieten de partijen afgelopen maandag (20 april) weten.

In het afgelopen jaar (2014) vlogen zo’n 4 miljoen mensen via de luchthaven van Eindhoven. Dit aantal moet in 2020 groeien naar de 5,5 miljoen. Om de bereikbaarheid naar de luchthaven te verbeteren, worden onder meer de invoegstroken verlengd en komt er een directe oprit op de N2 naar het zuiden. Daarnaast worden bepaalde op- en afritten verruimd. De bedoeling is dat alle verbeteringen voor 2020 klaar zijn. Het openbaar vervoer wordt ondertussen ook verbeterd.

snelweg

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl