Passagiers

Stelend luchthavenpersoneel op heterdaad betrapt

vrijdag 17 april 2015

Normaal gesproken zorgen bagagemedewerkers ervoor dat bagage veilig in het vliegtuig belandt. Maar op beelden van verborgen camera’s blijkt hoe het personeel van de luchthaven van Miami steelt uit bagage van passagiers.

De camera’s werden door de politie opgehangen wegens een onderzoek naar bagagediefstal door luchthavenmedewerkers. Agent Pete Estis stelt dat het een probleem is waar we helaas allemaal mee te maken krijgen. “We zullen proactief blijven, tot we zien dat diefstal uit bagage afneemt”, aldus Estis.

Uit een analyse van CNN blijkt dat bagagediefstal niet alleen gebeurt op de luchthaven van Miami. Tussen 2010 en 2014 werden maar liefst 30.621 claims tegen bagagediefstal ingediend, het gaat hierbij vooral om ingecheckte koffers. Andere gevallen van diefstal vonden plaats bij de controlepunten. In totaal is voor 2,5 miljoen dollar aan claims ingediend. Het gaat hierbij voornamelijk om luxeartikelen zoals iPhones en iPads, maar ook kleding en sieraden worden gestolen.

Op de luchthaven van John F. Kennedy in New York wordt het meest gestolen door bagagemedewerkers. Deze luchthaven ontving tussen 2010 en 2014 de meeste claims. Op nummer twee staat Los Angeles International airport, gevolgd door Orlando International airport. Op de vierde plaats staat Miami International airport.

De beelden van de verborgen camera's bekijkt u hier.

airport-519020_640

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl