Air Canada-vliegtuig crasht op landingsbaan

maandag 30 maart 2015

Een vliegtuig van Air Canada is afgelopen zondag (29 maart 2015) zwaar beschadigd geraakt door een verkeerde landing. Het toestel was vlak voor de landing in botsing gekomen met een zendmast, ofwel een zogenoemde antenne-array. Het landingsgestel raakte hierdoor beschadigd en het toestel kwam in de problemen bij de landing.

De Airbus A320 cirkelde een half uur rond het vliegveld, zoekend naar een geschikt moment om te landen. Uiteindelijk maakte het toestel een harde landing en kwam nog twee keer van de grond los. Vervolgens schoot het vliegtuig op zijn buik van de baan. De motor en de neus van het toestel braken af en er raakten 25 van de 138 inzittenden gewond. Niemand is er echter slecht aan toe.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl