Horrorvlucht door defecte boordcomputer

vrijdag 20 maart 2015

Twee piloten hebben november vorig jaar een ramp weten te voorkomen op een Lufthansavlucht. Het betreffende vliegtuig was op weg van Bilbao naar München toen een kapotte boordcomputer voor enorme problemen zorgde. Dat meldt Der Spiegel vandaag. 

Het vliegtuig daalde door een defect in de computer met meer dan 1000 meter per minuut. De piloten wisten de Airbus A321 uiteindelijk weer onder controle te krijgen en het vliegtuig veilig aan de grond te zetten.

De duikvlucht van het vliegtuig duurde enkele minuten. ‘Gelukkig kende de kapitein de werking van dit complexe systeem’, zegt een luchtvaartonderzoeker tegen de krant. ‘Lang niet iedere piloot was er in geslaagd om dit tot een goede afloop te brengen’.

De systemen voor de boordcomputer zijn inmiddels geüpdatet, het probleem zou hierdoor niet meer kunnen voorkomen.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl