Ryanair stunt: naar New York vanaf 14 euro

donderdag 19 maart 2015

Ryanair heeft plannen om binnen vijf jaar intercontinentale vluchten aan te bieden voor bodemprijzen. De luchtvaartmaatschappij is van plan om voor ongeveer 14 euro enkeltjes aan te bieden naar onder andere New York, Miami, Boston en Chicago.

Vanuit 14 verschillende Europese steden vertrekken de vluchten naar evenzoveel Amerikaanse bestemmingen. Vanuit Europa zijn al meerdere vertreklocaties in beeld, waaronder Berlijn, Londen, Dublin en Keulen.

Door de directie van Ryanair zijn de plannen op 17 maart 2015 goedgekeurd. Het maakt onderdeel uit van de langetermijnstrategie van het bedrijf. Op dit moment worden er alleen vluchten uitgevoerd in Europa.

‘Europeanen willen goedkoper naar de Verenigde Staten reizen, net zoals de Amerikanen minder willen betalen voor hun reis naar Europa’, zegt een woordvoerder van Ryanair. ‘De goedkope tickets zijn in onze ogen dus een logische vervolgstap in de ontwikkeling van de Europese markt’.

Update 23 maart 2015: Inmiddels heeft Ryanair een update gegeven over hun goedkope vliegtickets naar de Verenigde Staten. De luchtvaartmaatschappij geeft namelijk aan helemaal geen plannen te hebben om goedkope vluchten naar de Verenigde Staten aan te gaan bieden. Het bedrijf heeft dit in een officiële verklaring toegegeven.

Eerder deze week – zie bovenstaand bericht – liet de prijsvechter weten dat zij concrete plannen had en dat deze waren goedgekeurd. Maar topman Micheal O’Leary sprak vrijdag over een ‘miscommunicatie’.

taxi-238478_640

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl