Slachtoffers MH370 herdacht in Maleisië

maandag 9 maart 2015

Zondag (8 maart 2015) was het precies een jaar geleden dat vlucht MH370 van de radar verdween. De ramp werd op verschillende plekken in Kuala Lumpur herdacht. Het toestel van Malaysia Airlines is tot op de dag van vandaag spoorloos. Een interim-rapport over de verdwijning biedt geen uitzicht op een antwoord op de vraag waar het vliegtuig is gebleven.

Mogelijk brandgevaarlijke batterijen

Het tussenrapport dat zondag is gepubliceerd wijst erop dat nieuwe feiten over het lot van het vliegtuig pas naar voren kunnen komen als het wrak gevonden is. Wel maakt het rapport melding van een lading van ruim 220 kilo mogelijk brandgevaarlijke batterijen aan boord. Deze zijn niet meer nagekeken op het vliegveld voordat de lading aan boord ging.

Herdenking MH370

De verdwijning wordt op verschillende plekken waaronder Kuala Lumpur en Peking herdacht. "De pijn bij de families is niet met woorden te beschrijven. Het gebrek aan antwoorden en bewijs maken die pijn nog ondraaglijker", aldus de Maleisische premier Najib Razak. Veel familieleden hebben nog de hoop dat hun geliefden in leven zijn. Razak benadrukte dat het land zal blijven zoeken naar het toestel ondanks dat de Australische vice-premier Warren Truss vorige week aangaf dat de zoektocht mogelijk gestaakt gaat worden.

‘Onzinnig’ rapport

Eén van de nabestaanden noemt het uitgebrachte rapport ‘waardeloos’, meldt de BBC. Het tussenrapport geeft geen nieuwe aanwijzingen over de mogelijke toedracht van de verdwijning van het toestel.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl