Hawaii 240168 640

Voor bodemprijsje naar Hawaï wegens fout United Airlines

vrijdag 13 februari 2015

Door een fout bij United Airlines vliegen twee vrienden voor slechts €61,- per persoon van Londen naar Hawaï en terug. Nik de Jong (28) en Rob Melis (29) zijn dolgelukkig met hun goedkope tickets.                       

"Ik had eigenlijk op een weekendje Ardennen gerekend. Ik kan het haast niet geloven dat we straks aan de cocktails zitten in Honolulu", zegt Rob stralend.

De twee jonge Brabanders werden getipt door een collega van Nik, Erik Lefferts. Hij las namelijk afgelopen woensdag op reisblog Flyertalk.com dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij de prijs verkeerd berekende als je in Deense kronen betaalde. Op deze manier was er de mogelijkheid om voor een bodemprijsje naar allerlei verre bestemmingen te vliegen.

"Toen ik dat hoorde, heb ik meteen twee tickets gekocht voor mijn beste vriend en mijzelf", lacht Nik. "Rob snapte eerst helemaal niets van mijn verhaal over die spotgoedkope Hawaï-trip. Maar dit wordt een supergaaf avontuur. Ik baal alleen een beetje dat ik niet meteen tien tickets heb gekocht. Dan hadden we met de hele vriendengroep kunnen gaan". Een kwartier later keek Rob nogmaals op de site om nog acht extra tickets bij te boeken. Maar de fout was inmiddels ontdekt en aangepast. Voor datzelfde retourtje Londen-Hawaï betaalde je gewoon weer de volle mep.

United Airlines zegt geen tickets te accepteren die tegen een verkeerde wisselkoers zijn gekocht. Maar dit doet de Brabanders niets. "Mijn collega en vriend Erik heeft zoiets al een keer eerder meegemaakt en toen liep het ook goed af", vertelt Nik. Volgens het United States Department of Transportation is het verboden om prijzen te verhogen nadat je tickets hebt aangeschaft. De USDT is het federale ministerie van de VS dat zich bezighoudt met transport.

hawaii-240168_640


Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl