Toestel TransAsia vertrok ondanks defecte motoren

vrijdag 6 februari 2015

Volgens de onderzoekers van het neergestorte TransAsia-toestel waren er problemen met beide motoren voordat het toestel neerstortte.

De CNN meldde vrijdag dat al na 37 seconden na het opstijgen alarmen afgingen in de cockpit. Het toestel van TransAsia stortte woensdag kort na de start in een rivier met 58 personen aan boord. Reddingswerkers in de Taiwanese hoofdstad Taipeh hebben vrijdag vier lichamen geborgen van inzittenden van vlucht GE235.

Er zijn nog acht passagiers vermist. Het dodental van de crash komt daarmee op 35 personen. Slechts 15 passagiers en een stewardess overleefden de ramp. De romp van het vliegtuig werd in de nacht van woensdag op donderdag (lokale tijd) uit het water getakeld.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl