Vermoedelijk drugsvliegtuigje neergehaald door Venezuela

maandag 2 februari 2015

Afgelopen donderdag stortte er een vliegtuigje bij Aruba in zee. Deze blijkt nu door de Venezolaanse luchtmacht te zijn neergeschoten. Vladimir Padrino, defensieminister van Venezuela, heeft aangegeven dat het toestel in Venezolaanse wateren is neergehaald.

Het toestel vloog met een Amerikaanse vlieglicentie en is vermoedelijk gebruikt om drugs te vervoeren. Bij het wrak dreven namelijk 400 pakketten met drugs. Hier zat voornamelijk cocaïne in, aldus de Arubaanse autoriteiten.

Aruba onderzoekt het voorval, maar Padrino verzekert dat bij de actie de soevereiniteit van andere landen niet is geschonden. Arthur Dowers, de Arubaanse minister van Justitie, verklaarde eerder dat het toestel was gevonden in de territoriale wateren van Aruba. Verder meldde Dowers dat de kustwacht lichamen en wrakstukken heeft aangetroffen op de plek waar het vliegtuig is neergestort.

Over de inzittenden is niets bekendgemaakt. Venezuela heeft al jaren het beleid om verdachte vliegtuigen die mogelijk drugs aan boord hebben neer te halen.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl