‘Al Qaeda’ wifi-netwerk veroorzaakt vertraging

dinsdag 11 november 2014

In oktober dit jaar heeft een wifi-netwerk met een opmerkelijke naam gezorgd voor een drie uur durende vertraging. Deze was ontstaan tijdens de vlucht tussen Los Angeles en Londen nadat passagiers een wifi-netwerk opmerkten waarin werd gerefereerd aan terreurnetwerk Al Qaeda.

Een passagier aan boord was met zijn telefoon aan het zoeken naar een wifi-netwerk. Vervolgens kwam hij een wifi-hotspot tegen met de naam ‘Al-Quida Free Terror Nettwork’ tegen. Ondanks de velen spelfouten trok dit netwerk wel zijn aandacht.

Drie uur aan de grond

De passagier vertelde vlak voordat het vliegtuig zou gaan opstijgen aan een steward over het ‘Al-Quida Free Terror Nettwork’. Als gevolg hiervan bleef het toestel nog drie uur aan de grond staan. Alle passagiers in het toestel moesten hun telefoons en computers uitschakelen.

Aanvankelijk gaf de piloot aan dat de vertraging te wijten was aan onderhoud. Later zei hij dat het vliegtuig vanwege veiligheidsredenen niet mocht opstijgen.

Dader onbekend

“Het moet iemand aan bord van het vliegtuig zijn geweest. Zelfs als het een grap is, ben je niet goed bij je hoofd om dit te doen. Je wifi Al Qaeda noemen is altijd een rode vlag”, aldus een passagier van het toestel.

Er is een onderzoek ingesteld door veiligheidsambten, maar de persoon is helaas niet achterhaald. Het toestel mocht uiteindelijk gewoon vertrekken.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl