Reizigers naar de Verenigde Staten worden grondiger gescreened

donderdag 6 november 2014

Vanaf maandag krijgen reizigers die naar de Verenigde Staten reizen te maken met een strengere screening.

Deze strengere screening is ingevoerd door de Amerikaanse autoriteiten uit angst dat islamisten met westerse paspoorten naar de VS reizen. Daarom worden met name Europese reizigers aan een scherpere toets onderworpen.

Volgens de Amerikaanse media geldt deze nieuwe regel voor alle reizigers uit landen waarvoor het niet nodig is om een visum aan te vragen om de VS binnen te komen. Nederland valt hier dus ook onder. Deze passagiers zullen vanaf nu onder meer moeten aangeven of zij een dubbel paspoort hebben en of zij in het verleden hun naam hebben veranderd.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl